Wij werken alleen met brl-100 gecertificeerd gereedschap. Testo 557s 4 weg digitale manifold is de aller nieuwste digitale manifold van het merk Testo.

Waarom vacumeren: Leidingen bevatten "niet condenseerbare gassen" als lucht of vocht wanneer deze met de buitenlucht in aanraking zijn geweest, Deze zorgen voor een mindere prestaties van uw airconditioning maar ook voor meer energieverbruik. Hier maken we gebruik van een Mastercool 2 traps vacuümpomp.

Rothenberger perstang is een van de beste op gebied van persen van airco koelleiding koppelingen. Wij werken alleen met zeer gerenommeerde gereedschap fabrikanten. Goed gereedschap is het halve werk, daarom Rothenberger perstang.

Om storingen te verkopen gebruiken wij altijd adereindhuls! Hierdoor heb we altijd een optimale verbinding van de koperdraden in de kern.  Na gebruik van de adereindhuls maken we van een soepele draad een vast kern.

Waarom stikstof. Stikstof gebruiken wij onder andere om het syteem op druk te brengen 1.1 x ps waarde. We moeten 100% zeker zijn dat het syteem dicht zit. Een andere voordeel bij gebruik van stikstof namelijk dat stikstof verdrijft vocht en juist vocht en "niet condenseerbare gassen" wil je niet in je leidingen hebben.

Doordat we de temperaturen meten kunnen we zien wat er in het syteem gebeurt. Meten is weten. We meten bij elke oplevering onder andere de persgastempratuur en vloeistoftempratuur. Ook hier hebben we gekozen voor de merk Testo.

Inbedrijstelling van een warmtepomp of airconditioner kost € 250,- per unit.

De kwaliteit van het airconditioning systeem wordt in grote mate bepaald door de koeltechnische handelingen welke worden uitgevoerd bij de inbedrijfstelling.
 

 •         Afpersen met stikstof (1.1 x ps waarde)
 •         Standtijd stikstof
 •         Vacuümeren tot circa 500 micron
 •         Standtijd vacuüm
 •         Controle koeltechnische aansluitingen
 •         Controle elektrische aansluitingen
 •         Openen van de afsluiters
 •         Feitelijke inbedrijfstelling
 •         Controle correcte werking
 •         Instructie bediening
 •         Uitgifte f-gassen certificaat welke recht geeft op fabrieksgarantie

Prijs is per binnenunit, ook bij een multi-split systeem. Bij 2 of meerdere binnendelen op dezelfde locatie ontvangt u automatisch extra korting. Let op! De buitenunit dient goed toegankelijk te zijn. Wij doen geen concessies betreffende veiligheid en klimmen niet op een hoge ladder en/of schuine daken.  Neem bij twijfel contact met ons op. Dit product is uitsluitend af te nemen in Nederland, uitgezonderd de waddeneilanden   Dit product is ook af te nemen bij een airco welke is aangeschaft bij concullega's  

 •         Het in bedrijf stellen van dit systeem valt namelijk onder de zogenaamde F-gassen verordening
 •         Op de leidingen komt een druk van ruim 30 bar. Denk aan uw veiligheid
 •         De belangrijkste reden: Uw airco verbruikt meer dan 40% meer elektra door lucht en vocht
 •         Airco bevat fluoriderende gassen. Deze zijn naast dat ze slecht zijn voor het milieu zijn ze gevaarlijk bij lekkage. Stel de binnenunit lekt gas dan zal de kamer daarmee vullen en kunt u stikken doordat de het de zuurstof verdrijft.
 •         Leidingen bevatten "niet condenseerbare gassen" als lucht of vocht wanneer deze met de buitenlucht in aanraking zijn geweest, Deze zorgen voor een mindere prestaties van uw airconditioning maar ook voor meer energieverbruik. Teveel vocht in de leidingen zorgt zelfs voor storingsmeldingen of waterslag in uw compressor/pomp.
 •         De fabrikant van de airconditioning geeft geen garantie als u geen inbedrijfstellingsrapport heeft.
Nu een offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Gecertificeerd bedrijf

Volgens de regeling F-Gassen mag een airco alleen door een F-gassen gecertificeerde installateur worden geïnstalleerd. De gebruiker van een airco is verantwoordelijk voor uitvoering van de werkzaamheden door gecertificeerd personeel en gecertificeerde bedrijven. Wordt een airco zonder de juiste certificaten geïnstalleerd, dan vervalt de fabrieksgarantie van jouw airco.

Onze monteurs zijn STEK/BRL200 gecertificeerd en zijn in het bezit van VCA. Daarnaast zijn wij in het bezit van een F-Gassen/BRL100 bedrijfscertificering van Bureau Veritas.

Hiermee voldoen wij aan de Europese wetgeving (F-gassen verordening). Als jij wilt controleren of een bedrijf over een certificaat beschikt dat voldoet aan de F-gassenverordening, dan kun je het online-bedrijvenregister raadplegen.