search

Airco Split Unit - Aircodoc by Midea - Vermogen 3,5 kW - incl. installatie

€ 1.450,00
Inclusief belasting

All-INN montage. 
Geen onverwachte kosten achteraf!

- Standaard montage.
- Voorrijdkosten tot maar liefst 100km.
- MaxiPro perskoppelingen met 5 jaar garantie MaxiPro perskoppeling.
- Montage van werkschakelaar.
- STEK monteur die de airco of warmtepomp in bedrijf stelt.
- 0-meting rapport.
- Werkrapport.
- Kenplaat.

Link: Standaard montage

Aantal

Aircodoc by Midea 12.000 BTU 3,5 kW

Functies lucht-lucht warmtepomp:
- Koelen
- Verwarmen
- Ontvochtigen
- Ventileren
- Timer
- Slaapstand

Kenmerken:
- Mitsubishi compressor
- Hoge energie-efficiëntie (A ++)
- Milieuvriendelijke koelmiddel R32
- Led display binnen-unit
- Hoogwaardige koperen Binnen-kern
- Luchtuitstroom binnen unit automatisch en regelbaar 4-weg
- Zelfdiagnose
- Zelfcontrole
- Auto herstart
- Intelligent ontdooien
- Wifi voorbereid

Koelen en verwarmen dankzij de inovatieve inverter techniek, verwarmen met deze split unit inverter is zelfs goedkoper dan verwarmen met een traditionele cv ketel. Een airco zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. U voelt zich prettig bij een bepaalde temperatuur en vochtigheidsgraad, deze twee zijn beide beheersbaar met dit model. De airco heeft een laag energieverbruik en energielabel A++


Montage

Bij ons kunt u terecht voor het installeren van uw airco in huischalet of in uw bedrijf. De woorden die naar boven komen als we het hebben over het monteren van een airconditioning zijn kwaliteit, kennis, maatwerk en service.
 
Het monteren van een airco is moeilijk genoeg en daarom beschikken wij over eigen gecertificeerde f-gassen monteurs. Deze monteurs hebben veel kennis over de installatie en weten aan welke eisen een installatie moet voldoen. De monteurs leveren maatwerk en zorgen ervoor dat de kwaliteit hoog blijft.
U kunt bij het kopen van uw nieuwe airco kiezen voor een standaard montage, maar wat houdt dat precies in?
 
Een standaard montage bij ons is al te krijgen vanaf €450,- voor modellen tot 5kW en voor modellen boven 5kW is dit €550,-.
Het montage materiaal wat nodig is voor het instaleren zit bij deze prijs is. De binnenunit van de airco wordt opgehangen en de buitenunit wordt geplaatst. Hierbij kan een keuze worden gemaakt tussen muurbeugels of een set balken. Hieronder is een lijstje met de dingen die inbegrepen zijn bij de standaard montage.

Standaard montage:

 1. Een standaard montage voor een airconditioning tot 5 kW voor € 450,- en binnen 4 weken geplaatst.
 2. Een standaard montage voor een airconditioning vanaf 5 kW voor € 550,- en binnen 4 weken geplaatst.
 3. Een spoed montage voor een airconditioning tot 7 kW voor € 1250,- en binnen 1 week geplaatst!
 4. Maximale leiding tussen de binnen-unit en buitenmuur 3 meter leidinggoot, 1 plattebocht en 1 muur afdekkap (extra leiding kan tegen meerprijs geleverd worden). € 55,- per meter
 5. Het boren van een gat (circa 60 mm) door een houten wand of stenen spouwmuur voor de leidingen.
 6. Het ophangen van de binnenunit en plaatsen van de buitenunit op opstellingsbalken. Indien de buitenunit aan de wand gemonteerd dient te worden, zijn wandbeugels tegen meerprijs leverbaar.
 7. Electrische aansluiting op randaarde wandcontactdoos of ander spanningspunt met voldoende capaciteit binnen 2 meter van de binnenunit. De groep dient afgezekerd te zijn met minimaal 16 Amp. traag.
 8. Condens afvoer binnen-unit naar buiten op natuurlijk afschot.
 9. Afpersen, Vacumeren, controleren en inbedrijfstellen van de installatie.
 10. instructie aan gebruiker.

Wat is niet inbegrepen bij de installatiekosten.

 • x     extra koelleidingen langer dan 6 meter
 • x     schilder en stuc werkzaamheden
 • x     boren van gaten tbv leidingen in de beton wel tegen meerprijs van € 50,- per gat.
 • x     condenswaterpomp tbv afpompen vocht. (van toepassing als de binnen-unit niet  tegen buiten muur hangt en geen afschot heeft.) Tegen meer prijs van € 200,- is dit wel mogelijk.
 • x     Meterkast aanpassen tbv zekeringen
 • x     Het afpompen en verwijderen van een oude unit kost €200,-.
 • x     Het aanbrengen van een ontbrekend geaard wandcontactdoos
 • x     Huur van een steiger of hoogwerker indien de binnen- of buitenunit hoger dan 3 meter vanaf de ondergrond moet hangen
 • x     Afvoeren van het afval (dozen/verpakking) van uw bestelling. Voor een meerprijs van € 25,- kunt u dit wel laten uitvoeren door ons
 • x     Het verwijderen van een oude unit.
 • x     Geen boringen door verdiepingsvloeren of ander gewapend beton/staal.
 • x     Geen dakdoorvoer nodig.
 • x     Eventuele parkeerkosten.
 • x     Verwijderen oude units als van toepassing. Op onze website staat nogmaals duidelijk aangeven wat de montage en garantie inhoudt.

Vermogen berekenen 

Hoeveel koelvermogen nodig is voor de ruimte die u wilt koelen is met onderstaande formule in drie stappen uit te rekenen. Voor het koelen is standaard 30 tot 50 Watt vermogen nodig per kubieke meter. Houdt u er wel rekening mee dat dit een vereenvoudigde capaciteitsberekening is. Deze kunt u niet toepassen voor ruimtes waar veel computers staan en andere ruimtes met een hoge warmtelast zoals serverruimtes, discotheken etc. Mocht u twijfelen neem dan contact op met onze servicespecialisten op.
 
Wij helpen u graag verder
.
1. Bereken de inhoud van de te koelen ruimte
Bereken de inhoud van de ruimte in kubieke meters. Bijvoorbeeld: de ruimte is 6 meter lang, 5 meter breed en 3 meter hoog. De berekening wordt dan 6 x 5 x 3 = 90 m3. 

2. Bepaal de vermenigvuldigingsfactor
Al naar gelang de kenmerken van de ruimte, gebruik je een vermenigvuldigingsfactor van 30, 40 of 50. Deze factor staat voor het benodigd aantal Watt koelvermogen per m3 inhoud.
Factor 30: Dit zijn ruimtes die goed geïsoleerd zijn, een normaal glasoppervlakte, geen plat dak of schuin dak en weinig elektronische apparatuur hebben.
Factor 40: Deze ruimtes zijn minder goed geïsoleerd, hebben bijvoorbeeld een groot glasoppervlakte, schuindak en/of er staan veel elektrische apparaten.
Factor 50: Deze ruimtes hebben een zeer hoge warmtelast zoals zolderkamers, kamers met veel zon, met veel mensen en of veel apparatuur of er worden producten bewaard zoals levensmiddelen en medicijnen, waarvoor een lage ruimtetemperatuur gewenst is. Bij twijfel kies de factor 50.

3. Bereken het benodigd koelvermogen
Neem nu de berekende inhoud uit stap 1 en vermenigvuldig dat met de factor uit stap 2. Bijvoorbeeld: 90 m3 inhoud vermenigvuldigd met factor 30 (Watt per m3).
Het benodigd koelvermogen is dan 2700 Watt. Dit komt overeen met 2,7 kW.
 
Let op!

Bij ruimtes waar veel personen zitten en koffieapparaten/ printers en of computers staan. Tel dan voor iedere persoon/comp/printer/koffiezetapp. , 0.2 kw extra aan vermogen per pp of apparaat.  
 
Voorbeeld:

Kantoor met 10 pers. En 10 comp. 4 kw extra vermogen.
Feestzaal met 100 personen. 20kw extra vermogen.
Koelvermogen in BTU
 
Naast het koelvermogen in kW’s, kom je ook nog weleens de term BTU tegen. Dit staat voor ‘British Thermal Units’. 1 Watt is gelijk aan 3,4121 BTU. Dus 2000 Watt koelvermogen is hetzelfde als ruim 6800 BTU. Veel BTU’s staat dus lekker (en deze meeteenheid wordt daarom vooral bij mobiele airco’s gebruikt), maar stelt in de praktijk niet zo veel voor. 1 BTU komt overeen met de hoeveelheid warmte die nodig is om 1 Engelse pond (0,45 kg) water 1 graad Fahrenheit (0,56°C) in temperatuur te laten stijgen.


Koelen en verwarmen dankzij de inovatieve inverter techniek
Koelen en verwarmen dankzij de inovatieve inverter techniek, verwarmen met deze split unit inverter is zelfs goedkoper dan verwarmen met een traditionele cv ketel. Een airco zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. U voelt zich prettig bij een bepaalde temperatuur en vochtigheidsgraad, deze twee zijn beide beheersbaar met dit model. De airco heeft een laag energieverbruik en energielabel A+++

LET OP er zit Geen koelleiding bij deze kunt u los bestellen
Volgens de regeling F-Gassen mag een airco alleen door een F-gassen gecertificeerde installateur worden geïnstalleerd of in bedrijf gesteld. Hiermee voldoenen wij aan alle regelgeving.

Midea
AGFX12HP24
32 Items

Datasheet

Afstandsbediening
Ja
Airco Uitvoering
Enkel-split
BTU
12.000
Energie label verwarmen
A+
Energie label koelen
A++
Garantie
5 jaar
Inhoud
Ruimte <120m³
Kleur
Wit
Koelleiding-Pers
1/4"
Koelleiding-Zuig
3/8"
Merk
by Midea
Model
Wand
Product soort
Airconditioning
Koudemiddel
R32
Toepasbaar
Woonkamer, slaapkamer, kantoor
Vermogen
3.5 kW
Wifi
Inclusief

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.